Pikante romige hongaarse paprika gehaktballetjes

Pikante romige hongaarse paprika gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Pikante romige Hongaarse paprika gehaktballetjes in een overheerlijke saus van ajvar, ui en paprika. De balletjes in combinatie met de saus zijn een feest op tafel. Perfect voor een drukke dag, want het is zo klaar.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Burcu Ajvar Hot

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pikante romige hongaarse paprika gehaktballetjes op tafel.

  1. Doe gehakt in een schaal, meng met ei, 1 ui gesnipperd, paneermeel, veel peper, zout, geperste knoflook, paprikapoeder, 1 el gesnipperde peterselie en mosterd. Rol daarvan 10-12 balletjes en laat even opstijven in de koelkast.
  2. Doe wat olijfolie met wat boter in een pan en bak balletjes rondom mooi bruin. Haal de balletjes uit de pan.
  3. Snijd ui nummer twee in halve ringen, champignons in plakjes en paprika in reepjes. Bak even aan in het braadvet en blus af met groentebouillon. Laat dan 5 minuten smoren.
  4. Voeg slagroom of kookroom en 2 el Ajvar toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel nog iets met Honig aardappelzetmeel of maizena.
  5. Doe de balletjes terug in de paprikasaus en laat het geheel warm worden.
  6. Serveer en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Paprika