- 30 g Burcu Ajvar Hot
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pikante romige hongaarse paprika gehaktballetjes op tafel.
- Doe gehakt in een schaal, meng met ei, 1 ui gesnipperd, paneermeel, veel peper, zout, geperste knoflook, paprikapoeder, 1 el gesnipperde peterselie en mosterd. Rol daarvan 10-12 balletjes en laat even opstijven in de koelkast.
- Doe wat olijfolie met wat boter in een pan en bak balletjes rondom mooi bruin. Haal de balletjes uit de pan.
- Snijd ui nummer twee in halve ringen, champignons in plakjes en paprika in reepjes. Bak even aan in het braadvet en blus af met groentebouillon. Laat dan 5 minuten smoren.
- Voeg slagroom of kookroom en 2 el Ajvar toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel nog iets met Honig aardappelzetmeel of maizena.
- Doe de balletjes terug in de paprikasaus en laat het geheel warm worden.
- Serveer en eet smakelijk.