Smullen mexicaanse tortilla lasagne

Smullen mexicaanse tortilla lasagne

Smulweb imageSmulweb

Deze Mexicaanse tortilla lasagne is een heus spektakel. Gehakt, paprika, kidneybonen, tomatenblokjes… Op smaak gebracht met chilipoeder en een swirl van yoghurt en roomkaas. Goudgekleurd gebakken in de oven en dan… mmm!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Smullen mexicaanse tortilla lasagne op tafel.

  1. Neem een hapjespan en voeg 1 el olie toe. Pers de knoflook en hak de ui fijn, fruit deze in de hete olie. Voeg gehakt toe en roerbak goed. Snijd de paprika in blokjes, laat de kidneybonen en mais uitlekken en voeg deze toe aan het gehaktmengsel.
  2. Voeg de tomatenblokjes, yoghurt en roomkaas toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 12 minuten sudderen.
  3. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens naar smaak chilipoeder, paprikapoeder en tabasco toe.
  4. Neem een ovenschaal en vet deze in met olie. Begin met een laagje saus, leg er 2 tortillawraps op (mag een beetje overlappen), dan weer saus en herhaal dit, eindig met een laag saus. Bestrooi tenslotte de ovenschotel met een laagje geraspte kaas.
  5. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 175 graden en bak gedurende 20 minuten totdat de schotel goudbruin en gaar is. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps