Bami goreng met een zoet-pittig karakter

Bami goreng met een zoet-pittig karakter

Smulweb imageSmulweb

De pittige bami goreng heeft een zoet karakter door de ketjap manis. De Oosterse kruiden en groenten zorgen samen met de kipfilet voor een heerlijke maaltijd. Serveer met bijvoorbeeld een komkommersalade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bami goreng met een zoet-pittig karakter op tafel.

  1. Als het water kookt, kan de Chinese mie erin en gekookt worden volgens de aanwijzingen.
  2. Verwarm een bodempje olijf- of sesamolie in de wok en wok hierin het 1/2 bouillonblokje of Harissa samen met de knoflook, gember en pepertje (eventueel). Laat dit lichtbruin worden, maar niet verbranden.
  3. Kijk ondertussen of de mie gaar is en giet deze uit in een vergiet en laat even goed uitlekken.
  4. Doe dan de gesneden kipfilet met kruiden (naar smaak) erbij samen met de ketjap manis en bak deze even goed om en om bruin.
  5. Voeg vervolgens de wortel in schijfjes en lente-ui in stukjes toe en wok deze even goed mee en voeg dan de shii-takes (naar wens) toe samen met de gesneden spitkool (of gesneden Chinese kool). Wok alles goed onder elkaar samen met de citroen- of limoensap en de uitgelekte mie.
  6. Serveer de maaltijd. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami goreng