Aardbeienmousse zonder eieren

Aardbeienmousse zonder eieren

Smulweb imageSmulweb

Een ei-vrije aardbeienmousse, die je in slechts een paar stappen op tafel zet. Pureer aardbeien, klop de slagroom stijf, en vouw de aardbeienpuree en het agar-agar mengsel voorzichtig in de slagroom. Zorg dat het egaal verdeeld is, maar sla de lucht niet uit de slagroom en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water
  • 3 g Agar agar

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardbeienmousse zonder eieren op tafel.

  1. Pureer de aardbei en voeg 1 el water toe.
  2. Klop de slagroom op totdat deze mooie stijven pieken heeft.
  3. Zeef de aardbeienpuree zodat er geen pitjes meer inzitten.
  4. Los in een kommetje de agar-agar op in water. Je hebt ongeveer 5 el water nodig. Gebruik net zoveel water totdat je een egaal beige mengsel hebt.
  5. Vouw de aardbeienpuree en het agar-agar mengsel voorzichtig in de slagroom. Zorg dat het egaal verdeeld is, maar sla de lucht niet uit de slagroom.
  6. Verdeel over 4 bakjes en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Ei Aardbeien