Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mars mousse op tafel.
- Breek de Marsen in stukjes en doe ze met 50 milliliter vloeibare slagroom, de cacao en een snufje zout in een metalen mengkom.
- Smelt het marsmengsel boven een pan met kokend water totdat het helemaal vloeibaar is (au bain marie).
- Haal het mengsel van het vuur wanneer het helemaal gesmolten is en laat het iets afkoelen.
- Split de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije mengkom. (De eidooiers kun je in een schaaltje in de koelkast bewaren voor een ander gerecht).
- Klop de eiwitten met een mixer stijf op. Zorg dat alles goed hygiënisch en vetvrij is zodat je eiwitten goed schoon zijn en mooi opkloppen.
- Klop de rest van de slagroom (125 ml) in een aparte kom zonder suiker zacht en luchtig op.
- Spatel voorzichtig de slagroom en de opgeklopte eiwitten door het gesmolten mars-mengsel. Let op! De volgorde is hier belangrijk, dus slagroom + eiwitten door de chocolade en niet andersom.
- Giet de mousse in 4 tot 6 schaaltjes en laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Snijd een extra Mars in plakjes en decoreer daarmee je bakjes chocolademousse.