Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hangop met rabarber en aardbeiensaus op tafel.
- Leg een kaasdoek of schone theedoek in een vergiet en laat hierin de yoghurt een nacht uitlekken.
- Doe een bodempje water in een pan en kook hierin de rabarber en aardbeien ongeveer 15 minuten. Voeg intussen de suiker en het citroensap toe.
- Maak met een beetje water en de custard een papje en giet dit onder goed roeren in een dun straaltje bij de saus. Blijf goed roeren en er ontstaat een mooie stevige saus. Laat de saus goed afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de slagroom en de uitgelekte yoghurt door elkaar en voeg de afgekoelde saus toe.
- Schenk de massa in coupes of schaaltjes en laat ze nog minstens een uur opstijven in de koelkast (het staat ook wel gezellig om het in een grote schaal midden op tafel te zetten).
- Garneer naar wens met een paar achtergehouden verse aardbeien en een blaadje munt.