Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Griekse garnalenschotel met feta op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit in een braadpan of ruime hapjespan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook 1-2 minuten zachtjes. Schep de knoflook op een bord.
- Bak de garnalen in de knoflookolie in 2 minuten snel rondom. Schep ze bij de knoflook op het bord.
- Voeg aan de olie de tomaten met vocht, de helft van de knoflookplakjes, kaneel en een paar takjes oregano toe en kook in 10 minuten tot een dikkere geurige tomatensaus.
- Roer de helft van de feta door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de garnalen en de rest van de knoflook in een lage ingevette ovenschaal. Schep de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de feta.
- Bak de garnalenschotel 12-15 minuten in de oven tot de feta net kleurt.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Meng de spitskool met de komkommer, ui en wat oreganoblaadjes en schep om met de rest van de olijfolie. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.
- Bestrooi de garnalenschotel met de rest van de oreganoblaadjes.