Griekse garnalenschotel met feta

Griekse garnalenschotel met feta

Smulweb imageSmulweb

Een Griekse klassieker die je niet wilt missen: garnalenschotel met feta. Garnalen in combinatie met tomaten, kaneel, oregano en feta. Vergezeld door een salade van spitskool met komkommer, ui en citroen. Het recept is snel en makkelijk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Griekse garnalenschotel met feta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verhit in een braadpan of ruime hapjespan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook 1-2 minuten zachtjes. Schep de knoflook op een bord.
  3. Bak de garnalen in de knoflookolie in 2 minuten snel rondom. Schep ze bij de knoflook op het bord.
  4. Voeg aan de olie de tomaten met vocht, de helft van de knoflookplakjes, kaneel en een paar takjes oregano toe en kook in 10 minuten tot een dikkere geurige tomatensaus.
  5. Roer de helft van de feta door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de garnalen en de rest van de knoflook in een lage ingevette ovenschaal. Schep de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de feta.
  7. Bak de garnalenschotel 12-15 minuten in de oven tot de feta net kleurt.
  8. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  9. Meng de spitskool met de komkommer, ui en wat oreganoblaadjes en schep om met de rest van de olijfolie. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.
  10. Bestrooi de garnalenschotel met de rest van de oreganoblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks