Griekse kipfilet in bladerdeeg met geitenkaasvulling

Griekse kipfilet in bladerdeeg met geitenkaasvulling

Smulweb imageSmulweb

Griekse kipfilet in bladerdeeg met geitenkaasvulling. Een heerlijk hapje met malse kipfilet, fijngehakte tijm, olijven en geitenroomkaas. Pak de grill en geniet binnen 35 minuten van dit overheerlijk sappige hapje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tante fanny bladerdeeg
  • 4 takjes Tijm (takje)
  • 1 geitenroomkaas

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Griekse kipfilet in bladerdeeg met geitenkaasvulling op tafel.

  1. Neem kipfilets, was ze, snijd eventueel nog een vetrandje weg en dep droog met keukenpapier. Bestrooi elke filet onder en boven met peper en zout. Snijd in het midden een diep gat in, maar snijd niet helemaal door. Vul de kipfilets met fijngehakte tijm, olijven en geitenroomkaas. Druk ze iets dicht en omwikkel elk filet met 2 dunne plakjes spek. Zorg ervoor dat er geen vulling kan uitlopen.
  2. Snijd ontdooid bladerdeeg in vier gelijke stukken en bestrijk de uiteinden met geklutst ei. Leg een gevulde kipfilet in het midden van elk stuk bladerdeeg en rol ze strak op. Druk de kantjes goed dicht met je duim of een vork. Bestrijk de bovenlaag met de rest van het eimengsel.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Leg de pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat het geheel 5 minuten staan. Serveer de gevulde kipfilets als een heerlijk hapje. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Bakken Bladerdeeg