Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht

Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht

smulweb badge smulweb

Kip met roquefort en cognac. Smaakvolle kipblokjes goudbruin gebakken en geflambeerd in cognac. Vervolgens samengevoegd met roquefort, crème fraîche en enkele minuten laten koken. Geserveerd naast de rijst in glaasjes.

25 min bereiden hoofdgerecht 5 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 g Witte rijst
  • 25 g Bak-en braadvet vloeibaar
  • 500 g Kipfilet
  • 1 snufje Peper zwart
  • 25 ml Cognac
  • 150 g Roquefort
  • 250 g Crème Fraîche
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht op tafel.

  1. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Smelt de boter in een hapjespan. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in de pan.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat 25 minuten bakken. Giet er kort voor het einde van de kooktijd de cognac over, neem de pan van het vuur en flambeer de kip.
  4. Verkruimel met een vork de Roquefort in een kommetje. Voeg de crème fraiche toe en doe het mengsel bij het vlees in de pan. Laat een paar minuten koken.
  5. Giet de rijst af en verdeel deze over de kommetjes. Duw de rijst goed aan en stort het timbaaltje op een bordje.
  6. Maak op dezelfde manier nog 3 bordjes klaar. Verdeel de kip over de glaasjes, schep de saus erover en zet op elk bordje een glaasje kip naast de rijst.