Hoofdgerecht recepten
Zelf Hoofdgerecht gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Hoofdgerecht recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 200 g Witte rijst
- 25 g Bak-en braadvet vloeibaar
- 500 g Kipfilet
- 1 snufje Peper zwart
- 25 ml Cognac
- 150 g Roquefort
- 250 g Crème Fraîche
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht op tafel.
- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Smelt de boter in een hapjespan. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in de pan.
- Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat 25 minuten bakken. Giet er kort voor het einde van de kooktijd de cognac over, neem de pan van het vuur en flambeer de kip.
- Verkruimel met een vork de Roquefort in een kommetje. Voeg de crème fraiche toe en doe het mengsel bij het vlees in de pan. Laat een paar minuten koken.
- Giet de rijst af en verdeel deze over de kommetjes. Duw de rijst goed aan en stort het timbaaltje op een bordje.
- Maak op dezelfde manier nog 3 bordjes klaar. Verdeel de kip over de glaasjes, schep de saus erover en zet op elk bordje een glaasje kip naast de rijst.