Romige pastaschotel met salami en chilipeper

Romige pastaschotel met salami en chilipeper

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige pastaschotel met salami en chilipeper. Tomaathelften, olijfolie, zout en peper in de oven tot ze geroosterd zijn. Kook de pasta beetgaar, voeg salami en geroosterde tomaat, zout en peper toe. Maak een saus van bloem, melk, Parmezaan, pecorino, chilivlokken, nootmuskaat, room en wijn. Roer de saus door de pasta met basilicumblaadjes en strooi Parmezaan en pecorino erover. Bak in de oven tot bubbelt en goudbruin is.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 10 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Romige pastaschotel met salami en chilipeper op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de tomatenhelften met de snijkant omhoog op een bakplaat.
  3. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  4. Rooster de tomaat ca 30 minuten in de oven.
  5. Neem ze uit de oven en zet apart.
  6. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.
  7. Kook de pasta in ruim water met zout en een scheut olijfolie in 8 minuten beetgaar (de pasta gaart later nog na in de oven, dus kook hem niet te gaar).
  8. Giet de pasta af, spoel met koud water en schep hem in een ovenschaal van 35x25 cm (of 6 kleine ovenschaaltjes).
  9. Roer een scheut olijfolie goed door de pasta en voeg de salami en de geroosterde tomaat toe. Schep alles goed door elkaar, voeg zout en flink wat peper toe en zet apart.
  10. Smelt de boter in een middelgrote pan op matig vuur.
  11. Doe de bloem erbij en roer het geheel glad.
  12. Laat de bloem 2 minuten garen terwijl je blijft roeren.
  13. Zet het vuur iets lager en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe zodat er een dikke, gladde saus ontstaat.
  14. Neem de pan van het vuur.
  15. Voeg de Parmezaan, pecorino, nootmuskaat, chilivlokken, room en peper toe. Roer de saus goed door en schenk hem samen met de wijn over de pasta.
  16. Schep alles goed door elkaar, roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er flink wat extra Parmezaan en pecorino over.
  17. Bak het gerecht 30-40 minuten in de oven tot het bubbelt en de bovenkant goudbruin en knapperig is. Zet evt. 1-2 minuten onder een hete grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente