Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus

Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Wordt het Grieks vanavond? Wij zeggen ja! Probeer deze gehaktballen eens, met binnenin een blokje feta. Geserveerd in een heerlijke tomatensaus, gegarneerd met (meer) feta en peterselie. Hemels!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus op tafel.

  1. Maak eerst balletjes. Ontkorst het brood, maak het nat met water en knijp het uit. Meng dit vervolgens met gehakt en ei in een schaal. Voeg gesnipperde ui, peterselie en geperste knoflook toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder en meng het goed door elkaar. Snijd de feta in 12 blokjes en maak nu 12 balletjes. Verstop in elk balletje een blokje feta en druk het naar het midden. Draai er vervolgens balletjes van.
  2. Neem een koekenpan en bak de balletjes rondom mooi dicht tot ze bruin zijn. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal.
  3. Maak nu de saus door gesnipperde ui en geperste knoflook in het braadvet van de balletjes aan te bakken. Voeg bloem toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de vleesbouillon en gezeefde tomaten toe totdat er een mooie saus ontstaat. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe om het te verdunnen. Breng de saus op smaak met suiker en een snufje zout en laat het 5 minuten pruttelen. Roer tenslotte de gedroogde basilicum erdoorheen.
  4. Giet de saus over de balletjes in de ovenschaal en plaats het in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden. Bak het geheel 20 minuten. Voeg daarna slagroom toe aan de saus en roer het goed door. Bestrooi de balletjes met verbrokkelde feta en bak het geheel nog 10 minuten in de oven. Garneer de balletjes en saus eventueel met vers gesnipperde peterselie. Haal uit de oven en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen