Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Malse gehaktballetjes in kerriesaus met groente op tafel.
- Kook de rijst in gezouten water of in kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat het gehakt op kamertemperatuur komen en meng met ei, peper, zout, knoflook- en uienpoeder. Draai er 10 kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een hapjespan met wat olijfolie.
- Snijd de wortels in reepjes of blokjes en was de bloemkoolroosjes. Kook ze beetgaar in een beetje gezouten water en giet af.
- Maak de saus door melk en room te mengen en al roerend kerriepoeder, bloem, 1 t zout en een halve t peper toe te voegen totdat de saus volledig op smaak is.
- Voeg kort de groenten en gehaktballetjes toe aan de saus en laat het nog 1 minuutje doorwarmen.
- Verdeel de rijst over borden en serveer de gehaktballetjes, groenten en saus erop.