Malse gehaktballetjes in kerriesaus met groente

Malse gehaktballetjes in kerriesaus met groente

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke, malse gehaktballetjes in kerriesaus met groente. Ideaal gerecht om te maken voor een snel en smakelijk diner. Serveer met rijst voor een complete maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Malse gehaktballetjes in kerriesaus met groente op tafel.

  1. Kook de rijst in gezouten water of in kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat het gehakt op kamertemperatuur komen en meng met ei, peper, zout, knoflook- en uienpoeder. Draai er 10 kleine balletjes van.
  3. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een hapjespan met wat olijfolie.
  4. Snijd de wortels in reepjes of blokjes en was de bloemkoolroosjes. Kook ze beetgaar in een beetje gezouten water en giet af.
  5. Maak de saus door melk en room te mengen en al roerend kerriepoeder, bloem, 1 t zout en een halve t peper toe te voegen totdat de saus volledig op smaak is.
  6. Voeg kort de groenten en gehaktballetjes toe aan de saus en laat het nog 1 minuutje doorwarmen.
  7. Verdeel de rijst over borden en serveer de gehaktballetjes, groenten en saus erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Groente