Walnoten-karameltaart

Walnoten-karameltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze walnoten-karameltaart is fantastisch voor een koffiedate of als dessert. Een heerlijke, smeuïge karameltaart met een crunch van walnoten. Bak hem helemaal zelf en verras je vrienden en familie met jouw bakkunsten!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 160 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Walnoten-karameltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht ca. 150 graden).
  2. Klopt het ei los in een beker en hak de walnoten in stukjes, behalve de 8 halve voor bovenop.
  3. Vet een schaaltje in met boter. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en snijd met twee messen de margarine in stukjes. Kneed met één hand het deeg tot een samenhangende bal waarin alles goed gemengd is. Zet het deeg even koel weg en ga verder met de vulling.
  4. Smelt op een laag vuur in een pan met dikke bodem de suiker beetje voor beetje en blijf voortdurend roeren met een garde. Blus de suiker af met een lepel koud water en blijf roeren.
  5. Voeg beetje voor beetje de slagroom toe en blijf roeren totdat het mengsel mooi gemengd is. Voeg de gehakte walnoten toe en roer nog even. Schenk de massa op een beboterde schaal en laat dit afkoelen.
  6. Beboter de bakvorm (of smeer in met zonnebloemolie) en druk iets meer dan de helft van het deeg hierin uit (met opstaande rand!). Giet de vulling erin uit.
  7. Rol de rest van het deeg uit met de deegroller totdat het groot genoeg is om de bovenkant af te dekken. Leg het over de vulling heen. Druk aan de randen het deeg voorzichtig op elkaar. Druk de halve walnoten boven op het deeg. Bestrijk de bovenkant met ei.
  8. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de taart 35-40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart