Ovenschotel met witte asperges en noorse garnalen

Ovenschotel met witte asperges en noorse garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel met witte asperges en noorse garnalen is een gerecht dat niet kan ontbreken tijdens het aspergeseizoen! Een feestelijke ovenschotel met lentekrieltjes, noorse garnalen, asperges, lente-ui, dille en kaas. Even in de oven en smullen maar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Gedroogde garnalen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel met witte asperges en noorse garnalen op tafel.

  1. Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook ze ongeveer 10 tot 15 minuten (foelie meekoken). Laat de asperges en de garnalen goed uitlekken.
  2. Snijd de dikste krieltjes doormidden. Snijd de lente-uitjes fijn en hak de dille.
  3. Beboter een ovenschaal en doe er als eerste de krieltjes in, daarna de (uitgelekte) garnalen en vervolgens de uitgelekte asperges. Bestrooi met versgemalen zwarte peper, zeezout en een beetje nootmuskaat.
  4. Doe dan de lente-uitjes en de dille eroverheen en daarna de geraspte kaas.
  5. Voeg als laatste de geklopte eieren met de room toe. Zet het 45 minuten in een oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Witte asperges