Gegratineerde zomerse sperziebonen op gehakt

Gegratineerde zomerse sperziebonen op gehakt

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde zomerse sperziebonen op gehakt uit de oven. Gehakt met piment, peper en ui, op de bodem van de ovenschaal, geblancheerde bonen erop met wat bonenkruid en bedekt met plakjes tomaat. Gegratineerd met paneermeel en geraspte kaas in de oven. Klaar in 30 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde zomerse sperziebonen op gehakt op tafel.

  1. Snipper ui, pers knoflook en snijd tomaten in plakken. Was bonen en blancheer ze in kokend zout water gedurende ongeveer 12 minuten.
  2. Verhit olijfolie in een pan en roerbak gehakt. Breng op smaak met piment, peper en zout en voeg ui en knoflook toe.
  3. Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie en verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bodem. Leg de geblancheerde bonen erop met wat bonenkruid en bedek met de plakjes tomaat.
  4. Verdeel paneermeel en geraspte kaas gelijkmatig over het geheel.
  5. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak hem in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Sperziebonen