Gegratineerde kabeljauw op italiaanse wijze

Gegratineerde kabeljauw op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde kabeljauw op italiaanse wijze. De visfilets worden bedekt met tomaat en buffelmozzarella en na een kwartier in de oven gepiept met schilferige kaas. Serveer er een Provençaalse salade bij en geniet van deze smaakvolle Mediterrane maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 250 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde kabeljauw op italiaanse wijze op tafel.

  1. Neem een ovenschaal en vet die goed dik in met kruidenboter voor extra lekkere smaak.
  2. Neem 4 mooie, stevige, dikke visfilets, was ze, snijd ze desnoods iets bij, dep ze droog met keukenpapier, beetje witte peper er op en bestrijk met (dijon)mosterd.
  3. Leg de filets nu in de ovenschaal. Snijd de buffelmozzarella en de tomaten in plakjes en verdeel eerst de tomaten en dan de buffelmozzarella over de vis. Strooi er dan wat zwarte peper en zout over en de geperste knoflook.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet de ovenschaal erin en bak alles in ongeveer 25 minuten mooi gaar. Niet langer, anders wordt de vis droog door gebroken eiwitten. Test door in de vis te prikken met een vorkje, als deze er zo ingaat en er wat vocht uitkomt is de vis klaar.
  5. Verdeel over de borden en garneer met wat vers gesnipperde basilicum. Smullen maar, want dit is super lekker.
eet smakelijk