Lekker griekse sperziebonen

Lekker griekse sperziebonen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke Griekse sperziebonen! Knoflook, tomatenpuree en ui geven de bonen extra veel smaak. Na 40 minuten langzaam inkoken zijn ze nog lekkerder en malser. Perfect om warm te serveren!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekker griekse sperziebonen op tafel.

  1. Neem een hapjespan zonder deksel en doe de olijfolie erin. Voeg de gesnipperde ui, de tomatenpuree en de geperste knoflook toe en roerbak een minuut.
  2. Blus af met de genoemde hoeveelheid water en laat koken.
  3. Voeg nu de gewassen (eventueel halveren) sperziebonen toe en laat zonder deksel langzaam 40 minuten op heel laag vuur inkoken. Zo trekken al die smaken in de boontjes. Het restje water moet namelijk verdampen.
  4. Breng tenslotte goed op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper.
  5. Warm serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen