Tiroler buikspek gerookt

Tiroler buikspek gerookt

Smulweb imageSmulweb

Dit Tiroler buikspek wordt gerookt en heeft een kruidige Calvados-marinade. Na een week marineren laat je deze creatie heerlijk roken in de rookoven. Zo’n 45-60 minuten en maak je dat je het spek uit de rookoven krijgt.

60 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Calvados

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tiroler buikspek gerookt op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade, behalve de beide soorten zout en de Calvados, in de vijzel en stamp of wrijf het grof, zodat de smaken loskomen.
  2. Prik het spek aan beide kanten op zeker 20 plaatsen in met een scherpe mespunt. Meng de gestampte specerijen met de twee zoutsoorten en wrijf de droge marinade aan beide zijden in het vlees. Leg het vlees in een passende bak of schaal. Schenk de Calvados over het vlees en dek af met huishoudfolie. Laat het spek 7 dagen in de koelkast marineren en keer het vlees dagelijks.
  3. Haal het vlees uit de schaal en dep het droog.
  4. Bereid de rookoven met de houtmot voor. Leg het vlees in de rookoven op het rooster met de vetkant naar boven.
  5. Steek een kernthermometer in het midden van het dikste deel van het spek en verwarm/rook het vlees zolang totdat het een kerntemperatuur van 70°C heeft. Dit duurt ongeveer 45-60 minuten en is mede afhankelijk van hoe dik het stuk spek is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees