Ovenschotel van venkel aardappel en munsterkaas

Ovenschotel van venkel aardappel en munsterkaas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke ovenschotel van venkel, aardappel en Munsterkaas. Maak lagen in de ovenschaal met laagjes aardappel en venkelplakjes en tussen elke laag een aparte smaak van Munsterkaas, ui, knoflook, peterselie, melk en room. Bak het geheel in 60 minuten af in de oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Ovenschotel van venkel aardappel en munsterkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de aardappelplakjes 1 minuut in ruim gezouten water en giet af.
  3. Maak lagen in de ovenschaal, begin met de aardappelplakjes, daarop de venkelplakjes.
  4. Verdeel er de helft van de munsterkaas, de helft van de uien en de helft van de knoflook over.
  5. Bestrooi met zout en peper en de helft van de peterselie.
  6. Herhaal dit nogmaals maar houd de peterselie nog even apart.
  7. Klop de slagroom en eieren goed door elkaar en roer dan de melk erdoor.
  8. Giet dit mengsel gelijkmatig in de ovenschaal zodat de kaas en de knoflook op zijn plek blijven.
  9. Verdeel de roomboter in stukjes over de schotel.
  10. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in de oven.
  11. Neem 15 minuten voor het einde de aluminiumfolie van de schotel en laat een mooi goudbruin korstje krijgen.
  12. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel