Normandische kip

Normandische kip

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zoete Normandische kip met appel, champignons, cider en creme fraiche. Stoof het geheel in de pan en serveer het met gekookte aardappels en knapperige haricots verts bestrooid met roquefort.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Cider

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Normandische kip op tafel.

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpan in de verhitte boter rondom bruin. Neem de kip uit de pan.
  3. Voeg de champignons toe aan het bakvet en bak 3 minuten.
  4. Snijd intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij elk part in 3 partjes en halveer ze nog een keer tot grove stukken. Bak de appel 2 minuten mee met de champignons.
  5. Schenk de cider over de champignons en roer er de creme fraiche en dragon door.
  6. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 minuten op laag vuur.
  7. Neem het deksel van de pan en laat de saus nog 4-5 minuten inkoken.
  8. Kook ondertussen in ruim water met zout de haricot verts in 6 minuten knapperig gaar. Leg ze op een schaal en verdeel de roquefort in stukjes erover.
  9. Leg de kipfilets op een schaal en schep de saus en champignons erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte