Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Een verwarmende knolselderijsoep met een verrassende twist, tijm en gedroogde paddenstoelen. Goudbruin gestoofde knoflook en uien geven de soep extra smaak. Serveer in kommen en bestrooi met zelfgemaakte paddenstoelenpoeder.

45 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen op tafel.

  1. Verwarm de boter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en uien zachtjes 15-20 minuten zodat ze langzaam goudbruin kleuren.
  2. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 150 graden.
  4. Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in 5 minuten extra droog worden. Laat afkoelen en maal in de kleinste kom van je keukenmachine zo fijn mogelijk (of wrijf in een vijzel fijn).
  5. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de paddenstoelenpoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Groente Knolselderij soep