Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Captains dinner met pittige eieren op tafel.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de uiringen hierin lichtbruin en krokant.
- Verhit in een steelpan 2 eetlepels olie en bak hierin de sjalot en de knoflook.
- Voeg de sambal en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de ketjap toe en 250 ml water en roer tot een gladde saus.
- Schep de kapucijners door de uienringen in de koekenpan en verwarm ze 5-6 minuten goed door tot ze beetgaar zijn.
- Pel de eieren, leg ze in de pittige saus en verwarm ze 3-4 minuten zachtjes.
- Doe de kapucijners in een voorverwarmde schaal.
- Schep de eieren met de saus in een ruime kom.
- Serveer de kapucijners en de eieren met schaaltjes zoet-zuur, extra sambal, seroendeng en gebakken uitjes.