Lekker pittige rijk gemarineerde chili kip

Lekker pittige rijk gemarineerde chili kip

Smulweb imageSmulweb

Deze lekkere, pittige kip krijgt door de rijke marinade een heerlijke smaak. De chili-knoflook combinatie geeft de kip net dat beetje extra. Heerlijk uit de oven maar ook geschikt voor op de barbecue.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekker pittige rijk gemarineerde chili kip op tafel.

  1. Was de kippenbouten en dep ze droog. Hak de bouten eventueel door op het gewrichtje zodat je een drumstick en een karbonade overhoudt.
  2. Maak de marinade door geperste knoflook te mengen met olijfolie, honing, citroensap, tomatenpuree en flink wat chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem een ovenschaal, vet deze lichtjes in en leg de kipdelen erin. Bestrijk rondom dik met de marinade. Dek de schaal af en laat 2 uur intrekken in de koelkast.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in ongeveer 35 minuten knapperig en gaar.
  5. NB. Deze marinade is ook geschikt voor spareribs of kippenvleugeltjes op de barbecue.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq