Basisrecept voor donuts

Basisrecept voor donuts

Smulweb imageSmulweb

Proef de zoete verleiding van donuts, gewoon uit eigen keuken. Met dit makkelijke basisrecept voor donuts maak je de meest luchtige lekkernij in een handomdraai. Vers uit het vet of simpelweg uit de oven.

25 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Basisrecept voor donuts op tafel.

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot 60 °C. Voeg de boter aan de melk toe en laat smelten. Strooi vervolgens 3/4 van de bloem in een grote kom en meng er de suiker, de gist en het zout door. Schenk de warme melk erbij en kneed goed door. Voeg de eieren een voor een toe en strooi de resterende bloem en de vanillesuiker erbij. Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg. Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met een deegroller uit tot een grote lap van gewenste dikte. Houd voor grote donuts ongeveer 3 cm dikte en voor kleine donuts ongeveer 2 cm dikte aan.
  3. Steek 15 grote of 25 kleine donutvormen uit het deeg met behulp van donut uitstekers of een grote en een kleine ronde uitsteker. Rol van het deeg dat over is een nieuwe lap van 2 of 3 cm dikte en steek de laatste donutvormen uit. Leg de donuts op een vel bakpapier, dek af met een schone theedoek en laat nog 15 tot 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Frituur de donuts in kleine hoeveelheden 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin kleuren. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  5. Heb je geen frituurpan? Dan kun je de donuts ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de uitgestoken donuts op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Donut