Malse gevulde kipfilet op italiaanse wijze

Malse gevulde kipfilet op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijk malse gevulde kipfilet op Italiaanse wijze. Opgerold met tomaatjes, plakjes buffelmozzarella, basilicum en gerookte paprikapoeder. Snel aanbraden en verder garen in de oven. Heerlijk voor jong en oud.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Malse gevulde kipfilet op italiaanse wijze op tafel.

  1. Neem de kipfilets, was ze en dep droog met keukenpapier. Snijd eventueel een vet sliertje weg. Snijd ze in plakken van anderhalve centimeter en sla ze plat onder plastic folie.
  2. Smeer ze aan beide kanten goed in met peper en zout. Snijd de bol buffelmozzarella in plakjes.
  3. Leg kip op een plank, leg er aan het uiteinde een plak mozzarella op, daarop 3 of 4 verse basilicumblaadjes en daarop een zongedroogd tomaatje. Rol ze dan strak op en zet goed vast met cocktailprikkers.
  4. Doe er aan de buitenkant nog wat zoet, gerookte, paprikapoeder op.
  5. Neem een koekenpan met half olijfolie en half boter en braad ze snel rondom aan tot ze dichtgeschroeid zijn.
  6. Doe ze over in een kleine ovenschaal ingevet met een beetje olijfolie, zet in de voorverwarmde heteluchtoven en bak nog 12-15 minuten goed gaar.
  7. Als er vocht uit gaat lopen zijn ze gaar. Eet nooit rauwe kip.
  8. Warm serveren en gebruik ook dat lekkere sap. Snijd de rolletjes dan door want het is echt lekker smullen, ook voor de kleintjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte