- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Malse gevulde kipfilet op italiaanse wijze op tafel.
- Neem de kipfilets, was ze en dep droog met keukenpapier. Snijd eventueel een vet sliertje weg. Snijd ze in plakken van anderhalve centimeter en sla ze plat onder plastic folie.
- Smeer ze aan beide kanten goed in met peper en zout. Snijd de bol buffelmozzarella in plakjes.
- Leg kip op een plank, leg er aan het uiteinde een plak mozzarella op, daarop 3 of 4 verse basilicumblaadjes en daarop een zongedroogd tomaatje. Rol ze dan strak op en zet goed vast met cocktailprikkers.
- Doe er aan de buitenkant nog wat zoet, gerookte, paprikapoeder op.
- Neem een koekenpan met half olijfolie en half boter en braad ze snel rondom aan tot ze dichtgeschroeid zijn.
- Doe ze over in een kleine ovenschaal ingevet met een beetje olijfolie, zet in de voorverwarmde heteluchtoven en bak nog 12-15 minuten goed gaar.
- Als er vocht uit gaat lopen zijn ze gaar. Eet nooit rauwe kip.
- Warm serveren en gebruik ook dat lekkere sap. Snijd de rolletjes dan door want het is echt lekker smullen, ook voor de kleintjes.