Asperges met varkenshaas uit de oven

Asperges met varkenshaas uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Asperges met varkenshaas uit de oven. Varkenshaas, omwikkeld met spek, met daarop drie beetgaar gekookte asperges. Een saus gemaakt van het aspergekookvocht, boter, crème fraîche, kervel, peterselie en bieslook maakt het gerecht af. Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges met varkenshaas uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en kook ze in 500 ml water met wat zout, een theelepel suiker en een klontje boter in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
  2. Wikkel een plakje ontbijtspek om drie asperges en zet het goed vast met een satéprikker. Snijd de varkenshaas in 8 plakken.
  3. Verhit een klontje Croma en een klontje kruidenboter in een koekenpan tot ze goed bruin zijn. Bak de varkenshaas hierin snel rondom en maak het op smaak met zout en peper. Leg de varkenshaas in een ingevette ovenschaal.
  4. Bak de asperge-pakjes rondom in het overgebleven braadvocht. Leg de asperges op de varkenshaas en verwijder de saté-prikkers.
  5. Maak de saus volgens de verpakking door het kookvocht van de asperges te gebruiken en eventueel aan te vullen met water. Roer de hoeveelheid boter die de verpakking aangeeft door de saus, en haal de pan van het vuur als de boter gesmolten is. Roer de crème fraîche, kervel, peterselie en bieslook door de saus. Giet de saus over de varkenshaas en asperge-pakjes.
  6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Asperges Asperges uit de oven