Rijsttaart

Rijsttaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke rijsttaart mag natuurlijk niet ontbreken op de verjaardag! Deze rijsttaart is gemaakt met bloem en eiwitten voor een extra luchtige textuur. Eenvoudig te bereiden in de oven en optioneel met bladerdeeg voor een extra krokantje. Strooi er wat poedersuiker over en geniet van deze heerlijke taart.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rijsttaart op tafel.

  1. Doe de rijst in een kom met suiker. Voeg de eieren toe, of klop het eiwit stijf naar wens. Voeg de bloem toe en als laatste het gestijfde eiwit. Roer alles goed door elkaar.
  2. Doe het bladerdeeg in een bakvorm (geen pyrex) en bak het gedurende 35 minuten op 200 graden hete lucht. Houd het goed in de gaten, want het kan snel bruin worden. Indien nodig, zet de oven op boven- en onderverwarming.
  3. Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker.
  4. Optioneel: deze foto toont bladerdeeg, maar het recept kan ook zonder bladerdeeg worden gebakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Bakken Bladerdeeg Taart