- 60 g Tuinbonen Diepvries
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kedgeree (makreel met rijst) op tafel.
- Ontvel en ontdoe de makreel van graten. Zet de stukjes makreel apart.
- Snipper uien en snij paprika in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien glazig op matig-klein vuur. Voeg de paprikablokjes toe.
- Voeg ongekookte basmatirijst, bevroren tuinerwten en knoflook toe. Bak op iets hoger vuur gedurende 5 minuten tot alle rijstkorrels glanzen.
- Kook water voor de bouillon en kook de eieren.
- Los het visbouillonblokje op in 550 ml kokend heet water. Voeg toe aan de pan samen met chilipoeder/koenjit/kerrie.
- Laat sudderen op laag vuur gedurende 15 minuten tot de rijst gaar is (voeg na 10 minuten de makreel toe en verwarm nog 5 minuten mee). Voeg indien gewenst verse peterselie toe.
- Schep af en toe om en zet eventueel het deksel schuin op de pan als het vocht te snel verdampt.