Kedgeree (makreel met rijst)

Kedgeree (makreel met rijst)

Smulweb imageSmulweb

Proef de wereld in een gerecht: Kedgeree uit India. Een schotel van rijst met makreel, die kleine smaakbommetjes, gebakken in een kruidige bouillon. Eitje erbij. En maak het jezelf gemakkelijk: de bouillon maak je in een handomdraai met bouillonblokjes. Lekker!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 60 g Tuinbonen Diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kedgeree (makreel met rijst) op tafel.

  1. Ontvel en ontdoe de makreel van graten. Zet de stukjes makreel apart.
  2. Snipper uien en snij paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien glazig op matig-klein vuur. Voeg de paprikablokjes toe.
  4. Voeg ongekookte basmatirijst, bevroren tuinerwten en knoflook toe. Bak op iets hoger vuur gedurende 5 minuten tot alle rijstkorrels glanzen.
  5. Kook water voor de bouillon en kook de eieren.
  6. Los het visbouillonblokje op in 550 ml kokend heet water. Voeg toe aan de pan samen met chilipoeder/koenjit/kerrie.
  7. Laat sudderen op laag vuur gedurende 15 minuten tot de rijst gaar is (voeg na 10 minuten de makreel toe en verwarm nog 5 minuten mee). Voeg indien gewenst verse peterselie toe.
  8. Schep af en toe om en zet eventueel het deksel schuin op de pan als het vocht te snel verdampt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst