- 500 g Groene asperges
- 0.2 el Maïzena
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Groene asperges met grote garnalen op thaise wijze op tafel.
- Neem garnalen, pel ze en snijd de kop eraf. Maak een inkeping in de rug en verwijder het darmpje.
- Schil de onderkant van de groene asperges en snijd de stelen dwars in stukken van ongeveer 5 cm.
- Hak sjalotten fijn, pers knoflook en rasp gember.
- Doe de helft van de knoflook en de helft van de gember in een wok met rauwe garnalen en een eetlepel olie. Roerbak enkele minuten en haal ze uit de wok.
- Voeg nog een eetlepel olie toe in de wok. Voeg de rest van de gember, knoflook en sjalotten toe. Voeg dan de aspergestelen toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 2 minuten.
- Blus af met bouillon en breng op smaak met vissaus, oestersaus, sojasaus, een snufje suiker en eventueel nog een snufje zwarte peper.
- Voeg de garnalen weer toe en laat alles goed warm worden.
- Smullen geblazen! Optioneel: serveer in kleinere porties als voorgerecht.