Lasagne met pompoen  spekjes en spinaziebladeren

Lasagne met pompoen spekjes en spinaziebladeren

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke lasagne met pompoen, spekjes en spinaziebladeren, afgemaakt met een bechamelsaus en een mix van geraspte en Parmezaanse kaas. Perfect voor een gezellig diner!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met pompoen spekjes en spinaziebladeren op tafel.

  1. Verwarm de olijfolie samen met wat kruidenboter. Voeg hier de harissa aan toe, samen met de knoflook, gember en eventueel een pepertje. Fruit dit lichtbruin en voeg vervolgens de spekjes toe. Bak deze ook even aan en voeg dan het gehakt toe, bestrooid met de Italiaanse kruidenmix. Bak het gehakt rul en voeg dan de bleekselderij, pompoen en wortel toe. Schep alles goed onder elkaar en bestrooi met de eerder genoemde kruiden, paprikapoeder en wat minder nootmuskaat. Zet het mengsel op een laag vuurtje en laat het minstens 20 à 30 minuten pruttelen, of tot alles uit elkaar valt. Roer geregeld alles goed door.
  2. Meng de ricotta door het groenten-gehakt mengsel en zet het vuur uit. Laat alles rusten met de deksel op de braadketel.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een lasagnevorm in. Doe een beetje pompoenpasta op de bodem van de vorm zodat de vellen niet aan de bodem vastplakken. Leg hier vervolgens een laagje vellen op, gevolgd door 1/3 van het groenten-gehakt mengsel. Herhaal dit tot het mengsel op is, ongeveer 3 keer.
  4. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje, meng er dan de bloem onder en blijf nog een minuutje roeren. Voeg er dan langzaam de melk aan toe en blijf roeren totdat er een dikke gladde saus ontstaat. Verdeel de saus over de lasagne en strooi er vervolgens geraspte kaas en Parmezaanse kaas overheen.
  5. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Pompoen