- 250 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Smullen cordon bleu van witte asperges op tafel.
- Koop dunne asperges, snijd de onderkant ervan af en schil ze. Blancheer de asperges 8 minuten in een pan met zout, een klontje roomboter en water. Niet gaar koken want ze moeten nog een bite hebben. Laat uitlekken.
- Pak 2, maximaal 3, asperges en wikkel er een plak kaas omheen. Daaroverheen een plak ham (lange plakken kopen) en steek vast met een cocktailprikker.
- Neem 3 schaaltjes van RVS of 3 diepe borden en doe er paneermeel, bloem en geklutste eieren in. Haal de asperge pakketjes eerst door bloem, dan door eimengsel en tenslotte door paneermeel.
- Verhit een platte koekenpan met hete olie en bak de asperge pakketjes tot de buitenlaag krokant en mooi bruin is.
- Leg de asperge pakketjes even op keukenpapier en laat kort uitlekken.