Smullen cordon bleu van witte asperges

Smullen cordon bleu van witte asperges

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor een feestelijk moment: smullen cordon bleu van witte asperges. Dunne asperges blancheren en in kaas en ham wikkelen. In paneermeel, bloem en ei halen en bakken in de pan. Krokant en bruin bakken op laag vuur tot het hart smelt en komt met een bite. Zalig!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Smullen cordon bleu van witte asperges op tafel.

  1. Koop dunne asperges, snijd de onderkant ervan af en schil ze. Blancheer de asperges 8 minuten in een pan met zout, een klontje roomboter en water. Niet gaar koken want ze moeten nog een bite hebben. Laat uitlekken.
  2. Pak 2, maximaal 3, asperges en wikkel er een plak kaas omheen. Daaroverheen een plak ham (lange plakken kopen) en steek vast met een cocktailprikker.
  3. Neem 3 schaaltjes van RVS of 3 diepe borden en doe er paneermeel, bloem en geklutste eieren in. Haal de asperge pakketjes eerst door bloem, dan door eimengsel en tenslotte door paneermeel.
  4. Verhit een platte koekenpan met hete olie en bak de asperge pakketjes tot de buitenlaag krokant en mooi bruin is.
  5. Leg de asperge pakketjes even op keukenpapier en laat kort uitlekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Asperges Cordon bleu Witte asperges