- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Super malse kipfilet uit de oven met paprika-cognac-roomsaus op tafel.
- Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Kip insmeren met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Leg de kip in de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de resterende olie toe aan de pan.
- Bak de ui, knoflook en paprika-reepjes onder constant roeren ongeveer 3 minuten in de pan tot ze zacht zijn.
- Roer de tomatenpuree, cognac en slagroom goed door elkaar.
- Voeg het tomatenmengsel toe aan de groenten in de koekenpan en breng kort aan de kook. Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder, en cayennepeper of chilipoeder.
- Verdeel de saus over de kipfilets.
- Strooi kaas over de saus en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.