Oosterse tonijntartaar

Oosterse tonijntartaar

Smulweb badgeSmulweb

Rauwe tonijn op z'n best: deze oosterse tonijntartaar met wasabi, sojasaus en sesamolie. Serveer op een bedje van blokjes frisse komkommer met een likje mierikswortel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Oosterse tonijntartaar op tafel.

  1. Hak de tonijn in stukjes (niet al te fijn) en verdeel het vervolgens in twee helften. Marineer de 1e helft met sojasaus, wasabi (niet teveel), en naar smaak peper en zout. Laat de tweede helft bijna naturel met alleen een klein beetje sesamolie (let op, dit is heel sterk van smaak en overheerst snel).
  2. Zet de tonijn koel weg. Het hoeft geen uren te staan omdat tonijn snel smaken opneemt. Dit gerecht kan zelfs a la minute gemaakt worden.
  3. Schil een komkommer en verwijder met een dessertlepel de zaadlijsten. Snij er fijne (niet te kleine) blokjes van. Voeg naar smaak some crème fraîche en/of mayonaise en een klein beetje mierikswortel(pasta), peper en zout toe.
eet smakelijk