Spaghetti pomodoro e basilico het traditionele recept

Spaghetti pomodoro e basilico het traditionele recept

Smulweb imageSmulweb

Zin in een traditioneel Italiaans gerecht? Probeer eens deze spaghetti pomodoro e basilico. Bak knoflook met tomaten, voeg hier dente gekookte spaghetti aan toe en bak dit enkele minuten op hoog vuur. Klaar om te serveren!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaghetti pomodoro e basilico het traditionele recept op tafel.

  1. Zet een grote pan met water op en breng die aan de kook.
  2. Verwarm de extra vergine olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de teentjes knoflook lichtbruin. Pas op dat deze niet verbranden, anders wordt de knoflook bitter.
  3. Voeg de tomaten toe en kook ze 8 tot 10 minuten.
  4. Voeg zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti al dente.
  5. Giet de spaghetti af en doe deze in de koekenpan bij de tomatensaus.
  6. Bak de spaghetti op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten in de saus. Dit heet saltare.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta