Pletskeskoch of koekjestaart

Pletskeskoch of koekjestaart

Smulweb imageSmulweb

Pletskeskoch of koekjestaart is het perfecte kinderfeestje-recept. Bedek de koekjes met crème, strooi hagelslag eroverheen en zet minstens 1 dag in de koelkast. Yummy!

25 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Koffie
  • 30 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pletskeskoch of koekjestaart op tafel.

  1. Doe de boter en suiker in een grotere kom en meng tot een crèmig geheel. Voeg dan de eidooiers toe en mix tot alles smeuïger wordt. Voeg optioneel oploskoffie of cacaopoeder toe en mix nogmaals.
  2. Giet afgekoelde koffie in een diep bord en neem een platte plaat of plank. Smeer een dun laagje crème op de plaat.
  3. Haal de koekjes kort helemaal door de koffie en leg ze op de plaat, bedek de bodem met 4 rijen bij 3 rijen koekjes en 5 lagen hoog. Smeer na elke laag een laagje crème op de koekjes en herhaal deze stap totdat de koekjes op zijn.
  4. Smeer als laatste een laagje crème op de bovenkant en aan de zijkanten. Strooi hagelslag op de bovenkant en aan de zijkanten. Zet de pletskeskoch of koekjestaart minstens 1 dag in de koelkast zodat alle ingrediënten goed kunnen intrekken.
  5. Smakelijk eten!
eet smakelijk