- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Het allerleukste broodje focaccia muffins op tafel.
- Maak het deeg door bloem en gist te mengen met de suiker, lauwwarm water en het zout. Kneed tot een mooi glad en stevig deeg. Wees voorzichtig met water, want het deeg mag niet te kleverig worden. Vorm een deegbol en leg deze afgedekt een half uur weg op een warme plek, zoals de vensterbank.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 230 graden en neem een muffinvorm met antiaanbaklaag van 12 vakjes en vet deze in met olijfolie. Maak de marinade voor op de broodjes door de olijfolie te mengen met rozemarijn en oregano. Laat dit even staan zodat de smaken mooi vrijkomen.
- Leg wat extra bloem op het werkvlak en kneed het deeg nog een keer goed door. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en doe deze in de muffinvorm.
- Smeer de bovenkant van de deegballetjes royaal in met de kruidenolie (marinade).
- Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de broodjes 10 minuten op de hoge temperatuur van 230 graden. Open dan de ovendeur en laat de broodjes nog 5 minuten rusten in de oven.
- Neem de muffinvorm uit de oven, haal de broodjes eruit en doe ze in een leuk mandje. Serveer de broodjes op tafel. NB: Varieer met de marinade door bijvoorbeeld geperste knoflook of gedroogde Italiaanse kruiden toe te voegen.