- 15 g Jumbo basilicum plantje
- 125 g Buffelmozzarella
- 2 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Smullen malse kipfilet in romige italiaanse saus op tafel.
- Neem kipfilets, was ze en maak ze droog met keukenrol. Verhit olie in een pan en strooi zout en peper erover. Bak de kipfilets aan beide kanten dicht schroeien en iets bruin in ongeveer 5 minuten.
- Was cherrytomaten en halveer ze. Pluk de mooiste helft van basilicumbladeren, was ze en hak ze fijn.
- Neem een pan, voeg slagroom toe en breng het tegen de kook. Voeg roomkaas toe en laat op het kookpunt smelten. Voeg een klein scheutje wijn toe, proef en voeg zout en peper toe voor de juiste smaak. Roer vervolgens twee derde deel van de basilicum erdoor.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de kipfilets en tomaten erin. Giet de saus over de kip en verdeel blokjes buffelmozzarella eroverheen. Strooi een beetje geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en leg enkele stukjes kruidenboter verspreid op de kaas.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 175 graden en bak gedurende ongeveer 30 minuten tot de kaas gesmolten en de kip gaar is.
- Garneer met de resterende basilicum.