Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Klassieke zwitserse kaasfondue

Klassieke zwitserse kaasfondue

smulweb badge smulweb

Fondue liefhebbers opgelet! Wij delen graag ons recept voor een klassieke Zwitserse kaasfondue. Gemaakt met Katenspek, kastanje champignons, en een vleugje citroen. Breng smaak aan met nootmuskaat en peper. Perfect voor gezellige avondjes met vrienden of familie.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 300 ml Wijn witte droge
  • 10 g Citroensap
  • 500 g Emmentaler
  • 250 g Gruyère
  • 250 g Appenzeller Zwitserse Halfharde Kaas
  • 50 g Kirschwasser
  • 1 el Maïzena
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 Rustiek stokbrood wit
  • 1 Ciabatta
  • 88 g Katenspek
  • 250 g Kastanjechampignons
  • 0.5 g Mix voor kip

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassieke zwitserse kaasfondue op tafel.

  1. Snijd de Katenspek in reepjes van 1/2cm. Snijd de kastanje champignons doormidden. Knijp de tenen knoflook uit in de caquelon.
  2. Giet de wijn erin en verhit dit op het fornuis, maar laat het niet aan de kook komen. Voeg nu een klein drupje citroensap toe (door de citroensap zal de kaas zich beter binden met de wijn).
  3. Doe er beetje bij beetje de geraspte kaas bij en roer goed achtjes met een houten lepel. Meng de maizena met de kirsch en maak daar een glad papje van. Voeg dit papje toe en blijf roeren, roeren, roeren.
  4. Voeg zelf geraspte nootmuskaat en peper toe. Voeg tot slot het snufje bicarbonade poeder toe, dit maakt het mengsel wat minder machtig.
  5. Zet de caquelon op het rechaud.