Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle kip curry met mango en sperziebonen op tafel.
- Neem een wok of hapjespan en giet er olie in. Laat de pan goed heet worden.
- Snijd de kipfilets in hapklare brokken en roerbak ze in enkele minuten bijna volledig gaar.
- Neem een pan met zout water en blancheer de in delen gesneden sperziebonen gedurende 5 minuten. Laat ze daarna uitlekken en bewaar ze.
- Fruiten gesnipperde ui, geperste knoflook en geraspte gember enkele minuten in het restant olie van de kip. Voeg kerriepoeder, citroensap en geraspte schil (zest) toe en wok even mee.
- Voeg vervolgens de gewokte kipblokjes en geblancheerde sperziebonen toe en roerbak nog even mee. Zorg ervoor dat de boontjes gaar zijn, maar nog wel knapperig.
- Voeg als laatste de mango chutney toe en roerbak nog een minuut mee. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout.
- Leg de curry op 2 borden en garneer met vers gesnipperd korianderblad en eventueel gesnipperde, geroosterde amandelen.