Griekse witte gigantbonen in tomatensaus

Griekse witte gigantbonen in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Het klassieke gerecht uit het zonnige Griekenland: witte gigantbonen in tomatensaus. Laat de bonen een nachtje weken met een beetje zeezout, voeg tomaten, ui, olijfolie en meer toe aan de pan met bonen en laat 90 minuten sudderen. Een smaakvol gerecht met een Mediterraanse touch!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse witte gigantbonen in tomatensaus op tafel.

  1. Haal de juiste hoeveelheid bonen uit de zak en laat een nachtje weken in een pan water met een beetje zeezout.
  2. Doe tomatenblokjes in een schaal en pureer met de staafmixer.
  3. Ui en knoflook fijn snijden, en peterselie fijn hakken. Fruit het in een pan met olijfolie en voeg vervolgens de gepureerde tomaten, laurierblad, bouillon en uitgelekte bonen toe.
  4. Laat ongeveer 90 minuten op laag vuur met deksel pruttelen tot de bonen helemaal gaar zijn en de saus ingekookt is.
  5. Proef de bonenschotel en breng op smaak met peper, zout, gedroogde oregano en een snufje suiker.
  6. Je kan de bonenschotel ook afgedekt bewaren in de koelkast of invriezen als ze bereid zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen