- 40 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Mini quiches met courgette en geitenkaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.
- Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto).
- Prik het deeg in met een vork. Bak de bladerdeegrondjes circa 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Druk de binnenkant van het deeg naar beneden.
- Snijd de courgette in dunne plakjes (zoveel als je denkt nodig te hebben).
- Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak de courgettes hierin rondom aan zodat ze wat zachter worden. Bak de knoflook even mee.
- Kruid de courgetteplakjes met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat wat afkoelen.
- Verdeel de geitenkaas over de bladerdeegrondjes.
- Verdeel de courgetteplakjes hierover. Klop het ei los met de slagroom. Maak op smaak met peper en zout. Giet dit over het courgette-geitenkasmengsel.
- Bak de quiches circa 12-15 minuten onderin in de hete oven.