Verrukkelijke sappige kabeljauw in een romige dillesaus met garnalen

Verrukkelijke sappige kabeljauw in een romige dillesaus met garnalen

Smulweb imageSmulweb

In deze verrukkelijke sappige kabeljauw in een romige dillesaus met garnalen komen de frisse smaken van dille en garnalen samen. De kabeljauw wordt langzaam gegaard in de romige, geurige dillesaus en geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Verrukkelijke sappige kabeljauw in een romige dillesaus met garnalen op tafel.

  1. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin het sjalotje heel even glazig.
  3. Voeg de witte wijn toe. Breng deze aan de kook. Laat inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel over is.
  4. Doe de slagroom erbij. Breng aan de kook. Laat een paar minuten koken tot de room wat dikker wordt. Zet de warmtebron op een lagere stand.
  5. Maak de saus op smaak met witte peper, zout en de mierikswortel of mosterd. Smelt op het laatst een eetlepel boter door de saus om deze nog lekkerder te maken (is niet echt nodig natuurlijk).
  6. Kruid de vis met peper en zout. Leg de kabeljauw in de saus en laat deze op een lage warmtebron langzaam garen (plm. 10-12 minuten). Tussendoor even draaien. (De tijd is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de vis).
  7. Doe de dille en de rivierkreeftjes of garnalen in de saus. Laat even kort mee verwarmen.
  8. Proef de saus of deze voldoende gekruid is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen