De lekkerste slagroomtaart

De lekkerste slagroomtaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke slagroomtaart is het perfecte gebak om te serveren bij speciale gelegenheden. Het bestaat uit drie lagen biscuitdeeg, aardbeienjam, banketbakkersroom en slagroom. Afgemaakt met vers fruit, chocoladevlokken en suikernootjes is het een feestje om te zien en om te proeven!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke De lekkerste slagroomtaart op tafel.

  1. Voeg een eetlepel water, 2 eieren en 140 gram biscuitdeeg samen in een kom. Klop het geheel 10 minuten op maximale snelheid op. Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak de biscuit 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  2. Laat de biscuit afkoelen en snijd daarna in drie horizontale 'lagen' met een scherp mes. Zorg dat er tussen iedere laag minimaal 1 cm zit. Begin met de bovenste laag, til deze van de cake af en snijd vervolgens een tweede laag eraf.
  3. Klop de verse slagroom met de kristalsuiker en vanillesuiker. Maak daarna de banketbakkersroom klaar door de melk en de mix met elkaar te mengen. Laat staan in de koelkast.
  4. Smeer de bovenkant van de onderste laag (de 'bodem') in met een dun laagje aardbeienjam. Smeer daaroverheen een rijke laag banketbakkersroom (ongeveer 2 cm dik).
  5. Plaats de tweede biscuitlaag bovenop de banketbakkersroom. Op de tweede biscuitlaag smeer je vervolgens een rijke laag slagroom (ook ongeveer 2 cm dik).
  6. Plaats de derde (laatste) biscuitlaag op de slagroom en leg in het midden een aardbei en plakjes perzik. Versier de taart vervolgens met toefjes slagroom en druk hier voorzichtig extra fruit (of andere versiersels zoals chocolaatjes) op.
  7. Smeer de zijkanten van de taart voorzichtig in met wat slagroom. Druk hier met de hand wat suikernootjes (zakje van Dr Oetker) op, of anders chocoladevlokken.
  8. Laat de taart een poosje staan in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Slagroomtaart