Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (keftedes) uit slow cooker

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (keftedes) uit slow cooker

Smulweb imageSmulweb

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (keftedes) uit slow cooker. Met oregano, sinaasappelrasp en -sap. Eerst bakken, dan 5 uur op laag vuur in slow cooker, eventjes extra controleren of balletjes gaar zijn na 4 uur.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (keftedes) uit slow cooker op tafel.

  1. Doe de broodkruim/panneermeel, losgeklopt ei, sinaasappelrasp en -sap en de oregano in een kom. Voeg het gehakt, de ui en 3 tenen geperste knoflook toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed het geheel goed door elkaar.
  2. Vorm met vochtige handen worstjes van ongeveer 5 cm van het gehakt. Rol de worstjes door de bloem. Leg ze ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes 5-8 minuten of tot ze rondom bruin zijn, leg ze daarna op een bord en laat het bakvet in de pan.
  4. Doe voor de saus de ui met 1 teen geperste knoflook in de koekenpan, bak deze in 3-4 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het geheel weer aan de kook, laat dit 1 minuut doorkoken.
  5. Schep de saus in de binnenpan en meng de gehaktballen erdoor. Leg het laurierblaadje hier bovenop en strooi er naar smaak zout en peper over.
  6. Zet de slow cooker 1 uur op hoog en vervolgens 4 tot 5 uur op laag. (kijk na 4 uur af en toe of de balletjes gaar zijn)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen