- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle vissoep op tafel.
- Pel en snipper de ui, knoflook en gember. Snij de paprika in stukjes en wortel in blokjes. Snij de vis in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en bestrooi met viskruiden.
- Meet 250 ml warm water af in een maatbeker en giet dit over de couscous. Laat dit zeker 5 minuten afgedekt staan.
- Verwarm in een ketel een bodempje olijfolie samen met harissa. Bak knoflook, gember en pepertje circa 2 minuten. Voeg tomatenpuree en bouillonblokjes toe en bak circa 2 minuten mee.
- Bak ui glazig. Rasp sinaasappelschil erbij, roer door en voeg wortel en paprika toe. Bak dit ook 2 minuten. Voeg klein gesnipperde peterselie, gedroogde oregano en rozemarijn toe.
- Voeg water toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Voeg koolvisblokjes en garnaaltjes toe. Laat alles weer aan de kook komen en pruttelen voor circa 5 minuten. Zet het vuur uit.
- Voeg sap van sinaasappel en crème fraîche toe. Roer alles door elkaar. Voeg couscous toe en roer onder.
- Eet smakelijk!