Zoetzure vissoep (canh chua ca )

Zoetzure vissoep (canh chua ca )

Smulweb imageSmulweb

Canh chua ca is een verrassend pittige soep uit de Vietnamees keuken. Met onder andere zeebaars, ananas, tamarindepulp en lente-ui. De perfecte combinatie tussen zoet, zuur en pittig. Lekker met rijst en extra vissaus!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoetzure vissoep (canh chua ca ) op tafel.

  1. Ontdoe de schoongemaakte zeebaars van de kieuwen en fileer hem. Bewaar de kop en de graten en snij de gevilde filets in brede plakken.
  2. Doe in een ruime pan 1,5 liter water en voeg de vissenkop en de graten toe. Breng aan de kook en laat ongeveer een half uur op laag vuur trekken waarbij je regelmatig afschuimt.
  3. Zeef de bouillon en hou apart. De kop en graten kun je nu weggooien.
  4. Meng 2 eetlepels vissaus met de lente-uitjes en zwarte peper en laat dit een kwartier marineren.
  5. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een klein steelpannetje en voeg de chilivlokken toe. Roerbak even, haal van het vuur en zet apart.
  6. Breng de visbouillon weer aan de kook. Schuim zo nodig weer af en voeg de tamarindepulp, ananas, tomaat, rode chilipeper en de twee eetlepels vissaus met lente-uitjes toe. Laat een minuutje koken en voeg bleekselderij en de plakken zeebaars toe. Laat een minuut of vier koken zodat de vis gaar is. Zet het vuur uit en voeg taugé en de chili-olie toe.
  7. Garneer met fijngehakte koriander en serveer zo heet mogelijk met de partjes limoen en een kommetje rijst. Voor liefhebbers kun je nog een klein schaaltje met extra vissaus op tafel zetten. (Optioneel: bereid de rijst.)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep