Verse lychee citroengras sorbet

Verse lychee citroengras sorbet

Smulweb imageSmulweb

Een frisse, tropische sorbet gemaakt van verse lychees en citroengras, gezoet met suiker en kokosmelk. Perfect voor een zomerse dag. Kook het citroengras samen met suiker en water en mix met de lychees en kokosmelk. Bevries het mengsel gedurende enkele uren en roer elke 30 minuten, dan 10 minuten voor serveren uit de vriezer halen.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Sereh / Citroengras
  • 24 Lychee
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse lychee citroengras sorbet op tafel.

  1. Verwijder het buitenste schutblad van de citroengrasstengel en snijd de top eraf. Snijd de stengel in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Breng de stukjes citroengras samen met suiker en water aan de kook. Laat zachtjes een kwartiertje sudderen en haal door een zeef. Doe de siroop in een pot en laat afkoelen.
  3. Verwijder de schil en ontpit de lychees. Doe de lychees in een blender en maak er een gladde massa van. Doe over in een maatkan: het zou krap 250 ml moeten opleveren. Vul indien nodig aan met een beetje extra kokosmelk.
  4. Roer alle andere ingrediënten goed door elkaar, eventueel nog even met een mixer in de laagste stand.
  5. Doe alles over in een vriesdoos en zet in de vriezer. Als je dit zonder ijsmachine maakt, is het goed om elk half uur even goed te roeren met een vork: zo voorkom je ijskristallen.
  6. Haal het ijs ongeveer 10 minuten voordat je gaat serveren uit de vriezer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Desserts Lychee