Spaanse kippenpoten met brandy

Spaanse kippenpoten met brandy

Smulweb imageSmulweb

Lekker sudderen en het Spaanse gevoel serven aan tafel: Como esta? Spanish chicken maken met veel knoflook, uitjes en Brandy en de smaak afmaken met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelcompote. Buen Provecho!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Abricot Brandy
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Spaanse kippenpoten met brandy op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snipper.
  2. Was de kippenpoten en dep ze droog.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan.
  4. Braad de kippenpoten aan tot ze bruin zijn.
  5. Voeg de uiringen toe en laat ze lichtbruin kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en laat 1 minuut meefruiten.
  6. Blus af met brandy en een scheut water met een stukje bouillonblok naar smaak.
  7. Voeg de rest van de knoflook toe. Laat met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen.
  8. Als het vocht erg is verdampt, voeg dan eventueel wat brandy (of water met een stukje bouillonblok) toe.
  9. Breng op smaak met versgemalen peper.
  10. Serveer met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelcompote.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte