- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse mosterdsoep met pancetta op tafel.
- Snijd de Pancetta in reepjes. Snijd de sjalot erg fijn.
- Bak de Pancetta zonder boter (hou een gedeelte van de gebakken Pancetta achter voor de garnering). Voeg hieraan eerst de sjalot en daarna de mosterd toe (zorg dat het niet aanbrand).
- Maak in een andere pan een roux door de boter te smelten (niet bruin) en de bloem toe te voegen (goed roeren). Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en blijf goed roeren.
- Doe de roux met de bouillon bij het Pancetta, sjalot, mosterd mengsel. Voeg de wijn en de room toe.
- Maak eventueel op smaak met peper en zout.
- Schep de soep op een bord en garneer met de achtergehouden Pancetta, geraspte Grana Padano en basilicum. Hou je niet zo van garneringen voeg ze dan gewoon aan de soep toe, snij de basilicum dan eventueel wel eerst fijn.