- 150 g Gebaks Bodems
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Biscuitbodem op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter de vorm (bestrooi eventueel met wat extra bloem).
- Splits de eieren in dooier en wit en klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.
- Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa. Als het mengsel te dik/stijf is, voeg dan een eetlepel water toe.
- Klop de eiwitten stijf.
- Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen. Probeer zo min mogelijk te scheppen voor een luchtige bodem!
- Doe het mengsel in de vlaaibodem en bak deze in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 20 minuten lichtbruin.
- Haal de vlaaibodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden. Vul de vlaaibodem pas als het volledig is afgekoeld.
- Kies een vulling naar keuze, zoals banketbakkersroom, verse vruchten, sap gebonden met taartina, vers fruit of vlaaivulling uit blik. Voeg de vulling toe aan de vlaaibodem.