Biscuitbodem

Biscuitbodem

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte biscuitbodem zit je altijd goed! Klop de eiwitten stijf, roer bloem en maïzena door de eierdooier en voeg een eetlepel water toe als het mengsel te dik is. Besmeer met banketbakkersroom, verse vruchten, sap gebonden met taartina of vlaaivulling uit blik. Een heerlijke en luchtige basis voor elke taart.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Gebaks Bodems

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Biscuitbodem op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter de vorm (bestrooi eventueel met wat extra bloem).
  2. Splits de eieren in dooier en wit en klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.
  3. Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa. Als het mengsel te dik/stijf is, voeg dan een eetlepel water toe.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen. Probeer zo min mogelijk te scheppen voor een luchtige bodem!
  6. Doe het mengsel in de vlaaibodem en bak deze in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 20 minuten lichtbruin.
  7. Haal de vlaaibodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden. Vul de vlaaibodem pas als het volledig is afgekoeld.
  8. Kies een vulling naar keuze, zoals banketbakkersroom, verse vruchten, sap gebonden met taartina, vers fruit of vlaaivulling uit blik. Voeg de vulling toe aan de vlaaibodem.
eet smakelijk